top of page

DIENSTEN

Interesse?

Klik op één van de pictogrammen om je te informeren of maak een afspraak!

Heb jij het gevoel vast te zitten met vragen waar je maar geen antwoord op vindt? Psychodiagnostiek kan je helpen om helderheid en inzicht te krijgen in wat er speelt. Ontdek de antwoorden die je zoekt en zet de eerste stap naar verandering.

 

​

Zit je ergens mee en wil je erover praten, maar liever vanuit je eigen vertrouwde omgeving? Online gesprekstherapie biedt een laagdrempelige en flexibele manier om aan jezelf te werken, waar en wanneer het jou uitkomt.

 

​

Heb je het moeilijk om je gedachten of gevoelens te delen, maar wil je toch graag hulp? Chattherapie biedt een nog laagdrempeligere manier om in alle rust en op jouw tempo te praten via tekst. Geen camera, geen druk, gewoon jij en een professional die helpt.

asaywdj_9.jpg
  • Is online therapie even effectief als therapie in persoon?
    Ja, online therapie is net zo effectief als therapie in persoon voor veel psychologische klachten, zoals depressie, angst en stress. Onderzoek toont aan dat gestructureerde therapievormen, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT), online dezelfde resultaten opleveren als bij fysieke sessies. Daarnaast biedt online therapie extra voordelen, zoals het volgen van sessies in je vertrouwde omgeving. Opgelet: Voor complexe en/of zeer ernstige problemen of acute crises kan face-to-face begeleiding geschikter zijn. Verder zijn er bepaalde therapievormen met een specifieke, fysieke component. Deze kunnen niet online uitgevoerd worden. Bij ernstige crises: 1. Neem contact op met uw huisarts of met een crisisdienst. 2. Noodnummer: 112 3. Zelfmoordlijn: 1813 (24/7 telefonisch beschikbaar, elke dag van 17u-00u bereikbaar via chat) (www.zelfmoordlijn.be) 4. Druglijn: 078 15 10 20 (www.druglijn.be)
  • Is online therapie veilig?
    Ja, online therapie is een veilige en betrouwbare manier om professionele ondersteuning te ontvangen. Gesprekken worden gevoerd via een beveiligd en versleuteld platform die voldoen aan alle wettelijke eisen, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) oftewel de GDPR. Dit garandeert dat jouw privacy en vertrouwelijkheid te allen tijde worden beschermd. Gekwalificeerde klinisch psychologen zoals ik hanteren dezelfde ethische en professionele standaarden als bij face-to-face consulten. Zorg er zelf ook voor dat je de sessies volgt op een rustige, privéplek waar je ongestoord kunt praten. Met deze voorzorgsmaatregelen biedt online therapie een veilige omgeving om aan je mentale welzijn te werken.
  • Welk platform wordt gebruikt voor online sessies?
    Microsoft Teams wordt gebruikt als platform voor alle beschikbare online diensten, waaronder online gesprekssessies, online psychodiagnostiek en chattherapie. Dit platform is ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van de GDPR (General Data Protection Regulation). Dit betekent dat alle gegevens die tijdens de sessies gedeeld worden, veilig en vertrouwelijk blijven. Microsoft Teams gebruikt encryptie en geavanceerde beveiligingsmaatregelen om ervoor te zorgen dat alles wat wordt besproken, beschermd is tegen ongeautoriseerde toegang. Cliënten ontvangen vooraf een persoonlijke uitnodiging van mij om deel te nemen aan een sessie. Via deze uitnodiging komen zij terecht in een beveiligde virtuele ruimte, die exclusief voor hen en mij toegankelijk is. Dit garandeert een veilige en vertrouwde omgeving voor alle gesprekken.
  • Wat als er technische storingen zijn tijdens de sessie?
    In het geval van technische storingen tijdens een sessie, zoals een wegvallende internetverbinding of een slechte geluids- of beeldkwaliteit bij mij of de cliënt, wordt er alles aan gedaan om de sessie alsnog goed te laten verlopen. Als de problemen niet direct opgelost kunnen worden, kan er worden afgesproken om de sessie op een later moment op dezelfde dag voort te zetten, afhankelijk van de beschikbaarheid. Daarnaast kan, indien nodig, worden afgesproken om alleen via audio verder te gaan in plaats van video te gebruiken, zodat de sessie minder afhankelijk is van een sterke internetverbinding. Mocht het om welke reden dan ook niet lukken om de sessie voort te zetten, bijvoorbeeld door tijdsgebrek, dan plannen we samen een nieuwe afspraak in. Dit brengt geen extra kosten met zich mee; u hoeft voor de uitgevallen sessie niet opnieuw te betalen. Op deze manier zorgen we ervoor dat uw ondersteuning altijd gegarandeerd blijft, zelfs in onverwachte situaties.
  • Hoe werkt de betaling?
    Voorafgaand aan uw online sessie ontvangt u een QR-code met het te betalen bedrag. Door deze QR-code te scannen met uw bankapp of een andere betaalapplicatie, kunt u eenvoudig en veilig de betaling uitvoeren. Let op: de betaling dient voorafgaand aan de sessie te worden voldaan. Betaling achteraf is niet mogelijk. Dit systeem biedt een duidelijke garantie dat de betaling correct verloopt, waardoor we de focus volledig kunnen leggen op uw ondersteuning tijdens de sessie. Naast de standaard QR-codebetaling bieden we ook andere betaalmogelijkheden aan, zoals via PayPal of Payconiq. Mocht u hiervan gebruik willen maken, laat het mij vooraf weten zodat de benodigde details kunnen gedeeld worden. Met deze aanpak wordt ervoor gezorgd dat het betalingsproces eenvoudig, flexibel en betrouwbaar verloopt.
Logo van E-PSYCHE

Erkend Klinisch Psycholoog

Visumnummer: 435022                    

Psychologencommissie: 11142787

Ondernemingsnummer: 1018.719.437​

Info@e-psyche.be

 

© 2025 E-PSYCHE 

bottom of page